Listing 1 - 10 of 15 | << page >> |
Sort by
|
Choose an application
Choose an application
Waarom, wat, hoe en hoeveel moeten we eten en drinken ? Al deze aspecten worden in dit boek nauwgezet besproken en ook toegelicht met overzichtelijke tabellen (volgens leeftijd en activiteit) en type-menu's. Uitdrukkelijke aandacht gaat naar de diverse voedingsfouten, fouten die medeverantwoordelijk zijn voor de belangrijkste welvaartsziekten, zoals: tandbederf, diabetes, zwaarlijvigheid, hart- en vaatziekten, bepaalde soorten kanker. Meer en meer verbruiken we (industrieel) bereide voedingswaren. Daarom wordt stilgestaan bij de additieven in onze voeding en de gebruikte conserveringsmethoden. Ook de alternatieve voedingswijzen ('natuurlijke' voeding, vegetarisme, macrobiotiek) worden besproken. Zelfs een factor zoals de kostprijs van onze voeding komt aan bod, evenals de zeker niet te verwaarlozen psychologische en sociale aspecten die verbonden zijn met de gebruikte voedingsmiddelen en voedingsomstandigheden. Kortom, dit vlot lezende boek geeft een klaar inzicht in alle essentiële facetten van de voeding. Het is wetenschappelijk gefundeerd maar toch probleemloos te gebruiken door al wie belangstelling betoont voor een gezonde, evenwichtige voeding.
Voeding --- Voedingshygiëne --- Voedingsleer --- Voedingsmiddelen --- Voedingsleer; algemeen --- 628.4 --- gezondheidszorg --- voeding --- voedingsleer --- 628.1 --- voedingsleer (gez)
Choose an application
Alimentation --- Diététique --- Gezondheidszorg --- Soins de santé --- Voeding --- Voedingsleer --- voedingsleer --- vetten --- voedingsvetten --- Vetten: voedingsleer
Choose an application
Diététique --- Sport --- Sports --- Voedingsleer --- #SMV:universeel
Choose an application
cookbooks --- koken (voeding) --- voedingsleer --- dieetleer --- Housekeeping --- Diététique --- Voedingsleer --- Gerechten --- 041675.jpg --- Kookboeken --- Nutritionary hygiene. Diet
Choose an application
voedingsleer --- Marokkanen --- voedingsvoorlichting --- Nutritionary hygiene. Diet --- allochtonen --- Turken --- voedingsgewoonten --- Social policy and particular groups
Choose an application
Dit naslagwerk geeft een overzicht van leveranciers van grondstoffen, ingrediënten en additieven voor de voedingsmiddelenindustrie. Daarbij zijn de ingrediënten overzichtelijk in kaart gebracht naar functionele eigenschappen. Tevens geeft de Ingrediëntenwijzer een overzicht van de additievenwetgeving met uitgebreide E-nummerlijsten in vijf talen.
Voedingsleer --- Voedingsmiddelen --- Voeding en gezondheid --- 628.1 --- voedingsmiddelen (lt) --- additieven --- grondstoffen --- voedingsleer --- voedingsmiddelen --- 664 --- Voedingsindustrie --- chemische technologie --- ingrediënten --- levensmiddelenwetgeving --- recht (wetgeving) --- voedingsmiddelenchemie --- voedingsmiddelenindustrie --- voedingsmiddelentechnologie --- Productie en verduurzaming van vaste voedingsmiddelen --- Yearbooks
Choose an application
Kaartspel "De eerste ronde" hoort bij het boek : Gezondheid : (w)eet je alles : een pakket over gezonde voeding voor 12-18 jarigen
voedingsleer --- Didactics of medicine --- alcoholisme --- 627 --- Didactiek --- Voeding --- didactisch materiaal --- Eten --- GVO --- Kindervoeding --- Voedingshygiëne --- 628.44 --- gezonde voeding --- voeding --- Huishoudkunde --- Gezondheid --- Gezondheidsvoorlichting en -opvoeding --- Secundair onderwijs --- 3e graad secundair onderwijs --- 2e graad secundair onderwijs --- 1e graad secundair onderwijs --- Voedingsgewoonten --- Voedingsleer --- Voeding-Verzorging --- Dieetleer --- Kwartetspelen --- Jeugd --- Gezondheidsopvoeding --- Voedingsgewoonte --- Verzorging-Voeding --- Dieet --- Kwartetspel --- Gedrag --- Drank --- Jongere --- Kaartspel
Choose an application
From the time of Malthus, the insufficient supply of food resources has been considered the main constraint of population growth and the main factor in the high mortality prevailing in pre-industrial times. In this essay, the mechanisms of biological, social and cultural nature linking subsistence, mortality and population and determining its short and long term cycles are discussed. The author's analysis examines the existing evidence from the century of the Great Plague to the industrial revolution, interpreting the scanty quantitative information concerning caloric budgets and food supply, prices and wages, changes in body height and epidemiological history, demographic behaviours of the rich and of the poor. The emerging picture sheds doubts on the existence of a long term interrelation between subsistence of nutritional levels and mortality, showing that the level of the latter was determined more by the epidemiological cycles than by the nutritional level of the population.
History of Europe --- anno 1200-1799 --- anno 1800-1999 --- Food supply --- Nutrition --- Aliments --- History --- Approvisionnement --- Histoire --- Europe --- Population --- History. --- 314.148 --- 613.2 <09> --- Historische demografie --- Voedingsleer. Dieet--Geschiedenis van ... --- 314.148 Historische demografie --- Alimentation --- Food --- Health --- Physiology --- Diet --- Dietetics --- Digestion --- Food habits --- Malnutrition --- Food control --- Produce trade --- Agriculture --- Food security --- Single cell proteins --- Voedingsleer. Dieet--Geschiedenis van . --- Health aspects --- Council of Europe countries --- Eastern Hemisphere --- Eurasia --- Europe - Population - History. --- Nutrition - Europe - History. --- Food supply - Europe - History. --- Geschiedenis van Europa --- Voedingsleer. Dieet--Geschiedenis van --- Arts and Humanities
Choose an application
Energy Metabolism. --- Mathematics. --- Nutritional Requirements. --- Energy metabolism. --- Nutrition policy. --- Food supply. --- Métabolisme énergétique --- Politique alimentaire --- Aliments --- Approvisionnement --- 613.2 --- Energy metabolism --- Food supply --- Nutrition policy --- Food policy --- Nutrition and state --- State and nutrition --- Social policy --- Food control --- Produce trade --- Agriculture --- Food security --- Single cell proteins --- Bioenergetics --- Metabolism --- Microbial respiration --- Voedingsleer. Dieet --- Food --- Nutrition --- Government policy --- Métabolisme énergétique
Listing 1 - 10 of 15 | << page >> |
Sort by
|