Narrow your search

Library

KU Leuven (10)

KBR (9)

UGent (6)

ULB (4)

Odisee (3)

UAntwerpen (3)

UCLL (3)

Hogeschool Gent (2)

UCLouvain (2)

VIVES (2)

More...

Resource type

book (15)

object (1)

periodical (1)


Language

Dutch (8)

English (6)

French (1)


Year
From To Submit

1990 (15)

Listing 1 - 10 of 15 << page
of 2
>>
Sort by
L' équilibre nutritionnel du végétarien
Authors: --- ---
ISBN: 2224020201 9782224020200 Year: 1990 Publisher: Bruxelles Paris Nauwelaerts Maloine

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords

Diététique --- Voedingsleer


Book
Wat met onze voeding?
Authors: ---
ISBN: 9053500103 Year: 1990 Publisher: Leuven Garant

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Waarom, wat, hoe en hoeveel moeten we eten en drinken ? Al deze aspecten worden in dit boek nauwgezet besproken en ook toegelicht met overzichtelijke tabellen (volgens leeftijd en activiteit) en type-menu's. Uitdrukkelijke aandacht gaat naar de diverse voedingsfouten, fouten die medeverantwoordelijk zijn voor de belangrijkste welvaartsziekten, zoals: tandbederf, diabetes, zwaarlijvigheid, hart- en vaatziekten, bepaalde soorten kanker. Meer en meer verbruiken we (industrieel) bereide voedingswaren. Daarom wordt stilgestaan bij de additieven in onze voeding en de gebruikte conserveringsmethoden. Ook de alternatieve voedingswijzen ('natuurlijke' voeding, vegetarisme, macrobiotiek) worden besproken. Zelfs een factor zoals de kostprijs van onze voeding komt aan bod, evenals de zeker niet te verwaarlozen psychologische en sociale aspecten die verbonden zijn met de gebruikte voedingsmiddelen en voedingsomstandigheden. Kortom, dit vlot lezende boek geeft een klaar inzicht in alle essentiële facetten van de voeding. Het is wetenschappelijk gefundeerd maar toch probleemloos te gebruiken door al wie belangstelling betoont voor een gezonde, evenwichtige voeding.


Book
Vetten in en uit de voeding
Authors: --- ---
ISBN: 9060168542 Year: 1990 Volume: vol 19 Publisher: Deurne Samsom Stafleu

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Het topsport-dieet voor iedereen : met de juiste voeding beter, sneller, verder
Authors: --- --- ---
ISBN: 9002190212 Year: 1990 Publisher: Antwerpen Standaard

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
100 recepten : evenwichtig en niet duur
Author:
ISBN: 9072554043 Year: 1990 Publisher: Brussel Vereniging voor kankerbestrijding

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
De voeding van Turken en Marokkanen in Nederland : de voedingsgewoonten van Turken en Marokkanen, de bereidingswijze van gerechten en adviezen voor het geven van voedingsvoorlichting.
Authors: --- ---
ISBN: 9070854295 Year: 1990 Publisher: Bunnik : Bureau voorlichting gezondheidszorg buitenlanders,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Multi
VMT's Ingrediëntenwijzer
Author:
ISSN: 22118705 ISBN: 9072072685 9789072072764 9789072072795 9789085720492 9789085720515 9789085720546 9789085720591 Year: 1990 Publisher: Capelle aan de IJssel Houten MYbusinessmedia. Keesing Noordervliet.

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Dit naslagwerk geeft een overzicht van leveranciers van grondstoffen, ingrediënten en additieven voor de voedingsmiddelenindustrie. Daarbij zijn de ingrediënten overzichtelijk in kaart gebracht naar functionele eigenschappen. Tevens geeft de Ingrediëntenwijzer een overzicht van de additievenwetgeving met uitgebreide E-nummerlijsten in vijf talen.


Multi
Gezondheid! Activiteiten voor het secundair onderwijs : (w)eet je alles? (een pakket over gezonde voeding voor 12-18 jarigen
Authors: ---
ISBN: 9068910051 Year: 1990 Publisher: Brussel Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap (Administratie Gezondheidszorg

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Kaartspel "De eerste ronde" hoort bij het boek : Gezondheid : (w)eet je alles : een pakket over gezonde voeding voor 12-18 jarigen

Population and nutrition : an essay on European demographic history
Authors: --- ---
ISBN: 052136325X 0521368715 0511563000 9780521368711 Year: 1990 Volume: 14 Publisher: Cambridge : Cambridge University Press,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

From the time of Malthus, the insufficient supply of food resources has been considered the main constraint of population growth and the main factor in the high mortality prevailing in pre-industrial times. In this essay, the mechanisms of biological, social and cultural nature linking subsistence, mortality and population and determining its short and long term cycles are discussed. The author's analysis examines the existing evidence from the century of the Great Plague to the industrial revolution, interpreting the scanty quantitative information concerning caloric budgets and food supply, prices and wages, changes in body height and epidemiological history, demographic behaviours of the rich and of the poor. The emerging picture sheds doubts on the existence of a long term interrelation between subsistence of nutritional levels and mortality, showing that the level of the latter was determined more by the epidemiological cycles than by the nutritional level of the population.


Book
Human energy requirements : a manual for planners and nutritionists
Authors: ---
ISBN: 0192618911 Year: 1990 Publisher: Oxford Oxford university press

Listing 1 - 10 of 15 << page
of 2
>>
Sort by